Festlokal Stadshuskällaren

Stämningsfulla fester i historisk miljö

Om Stadshuskällaren

Under de välvda, dekorerade taken i Stadshuskällaren erbjuds modern storstadsmat med nära anknytning till skog och mark. I denna historiska miljö ryms upp till 100 middagsgäster och ni väljer att sitta antingen i den större Linnés matsal eller den mer avskilda Skänken.

Stadshuskällarens uttalade kulinariska vision är att föra in skogen i staden. Med detta menas att man satsar på lokala råvaror anpassade efter säsong med en meny som byts ut efter årstiderna. Man köper in viltkött från svenska jägare och är inte främmande för att använda sig av skogens primörer, exempelvis ramslök och nässlor. Kökschef Magnus Santesson hjälper er gärna att ta fram en meny anpassad till säsongens råvaror och era önskemål.

Stadshuskällaren öppnade 1922 och ursprungsinredningen och dekoren ritades av Melchior Wernstedt under överinseende av Stadshusets huvudarkitekt Ragnar Östberg. Numera är det Jonas Bohlins varsamma uppdatering av ursprungsinredningen som möter besökaren redan i entrén. Andra konstnärer vars verk pryder väggar och tak är bl a Yngve Berg, Einar Forseth och Gunilla Lagerhem Ullberg.

Linnés matsal

Linnés matsal är en ljus och tidlöst vacker lokal med plats för två långbord och sammanlagt hundra gäster. Rummet domineras av Gunilla Lagerhem Ullbergs blomsterfresk Herbarium som pryder den ena långsidan och stolar och armaturer är signerade Jonas Bohlin. Linnés matsal passar för allt från lättare luncher till middagar och fester. Här finns plats för dansgolv framåt småtimmarna, musikutrustning och projektor är inkluderade i priset.

Skänken

I anslutning till den större matsalen, men avskilt av två magnifika glasdörrar, återfinns Stadshuskällarens chambre séparée, kallat Skänken. Här sitter ni kring ett runt dukat bord i ett vackert rum med träpaneler och skogsgröna tygdraperier, under en takmålning av Einar Forseth. Rummet passar bra för sällskap på runt 14 personer.

Mat och dryck

Trerättersmenyer finns från 467 kr/person. Kontakta oss så hjälper kökschef Magnus Santesson till med att ta fram en säsongsanpassad meny med tillhörande dryckespaket efter era önskemål.

Lokalhyra

Vid större bokningar ingår lokalhyran i middagspriset. Lokalhyran inkluderar personal inklusive serveringspersonal, obemannad garderob samt städning. Musikutrustning ingår också liksom projektor och wifi. Det finns möjlighet att hyra in scen och plats för DJ och liveband. Både DJ och Liveband behöver ta med egen utrustning, förutom den PA-anläggning som finns. Kontakta oss för mer information.

Tid

Lokalen går att hyra fram till 01:00.

Antal personer

I Linnés matsal ryms 100 sittande matgäster. Skänken passar bäst för sällskap på upp till 14 personer.

Stadshuskällaren - för unika fester i en historisk miljö